Barnsäkra hemmet

Hem > Barnsäkra hemmet

Länkar

Kamerabevakning

Läs mer »

Barnsäkra hemmet

Har du små barn i ditt hem eller väntas det tillökning i familjen med en ny liten familjemedlem? Då är det viktigt att du gör ditt hem säkert och gör det tryggt och säkert för små nyfikna händer och fötter. Små barn älskar att utforska nya saker, men med ostadiga ben och klåfingriga händer finns det risk för många olyckor. På den här sidan får du läsa mer om hur du kan barnsäkra hemmet på bästa sätt och vilka produkter som kommer till störst användning.

Barnsäkra hemmet produkter

Det finns många bra produkter du kan använda dig av för att barnsäkra hemmet. Med produkter som är anpassade för barnsäkerhet minskar du risken för att ditt barn ska råka skada sig, samtidigt som du som förälder kan känna dig mer avslappnad. Nedan kommer några tips på vad du kan tänka kring barnsäkerhet. 
  • Använd ett medicinskåp med lås för att låsa in mediciner och andra farliga kemikalier.
  • Välj eluttag med petskydd eller köp petskydd som komplement. 
  • Installera en spärr på ugnsluckan om det inte redan finns. 
  • Fäst stora, höga och tunga möbler i väggen.

Barnsäkra lådor

Barnsäkra lådor, t.ex. aluminiumlådor, är utmärkta när du vill förvara farliga kemikalier, målarfärg, rengöringsmedel eller vassa föremål som ditt barn inte ska kunna komma åt. Den här typen av låda är framtagen för att klara av låga temperaturer ner mot -40 grader, samtidigt som de klarar höga temperaturer på 180 grader och skyddar mot damm. Är det lådor på en byrå som du vill låsa kan du med fördel använda vinkel-lås eller klassiska barnlås. Vill du köpa hållbara aluminiumlådor för förvaring kan du bland annat köpa det på zarges.se. Deras aluminiumlåda kommer i flera varianter och för olika behov, men framförallt har de bra lås som är säkra för barn.

Grindlås barnsäkert

Grindlås för barn är utmärkta för att förhindra att barnen enkelt kan ta sig ut från din tomt eller från annat inhägnat område. Grindlås för barnsäkerhet är även något som används på skolor, såväl som bostadsföreningar och förskolor. Idag kan du hitta grindar och grindlås för både inomhusbruk såväl som utomhusbruk. En bra hemsida att hitta grindlås för barn är hos CADO som har för utomhusbruk och även extraprodukter som extra grindlås och gångjärn. 

Säkra eluttag för barn

Det finns få saker som kan vara lika spännande för barn att undersöka som eluttag. Att stoppa in fingrar eller andra föremål i eluttagen är dock mycket farligt och kan, om det vill sig illa, leda till att barnet mister livet eller får mycket kraftiga skador. Idag finns det enkla sätt som du kan barnsäkra eluttagen. Du kan till exempel köpa eluttagsbrickor som du enkelt sätter i själv, men du kan också byta ut eluttagen till moderna modeller med inbyggt petskydd.

Barnsäkra skåp

På marknaden finns det gott om barnsäkra skåp som du kan använda dig av. Ett barnsäkert skåp är vanligtvis ett skåp som är utrustat med en nyckel, så att du kan förhindra att barnet får tillgång till det som förvaras, till exempel farliga kemikalier, mediciner eller vassa föremål. Barnsäkra skåp kan också vara helt vanliga skåp som du har säkrat genom att fästa skåpen i väggen. Ett skåp som inte är ordentligt fäst i väggen kan välta och skada barnet om barnet hänger eller försöker klättra upp på möbeln.

Barnsäkra fönster

Små barn är nyfikna på världen som finns utanför, men ett öppet fönster eller en öppen balkongdörr kan innebära mycket större problem än att en och en annan geting kommer in i bostaden. Det är viktigt att du har barnsäkra fönster och balkongdörr, för att förhindra fallolyckor. Här kan du med fördel använda dig av barnlås till fönster med eller utan nyckel, men du kan också använda fönsterspärrar eller montera galler på utsidan av fönstret. Det sistnämnda minskar också risken för inbrott. Du kan hitta barnlås på bland annat på homesafety.se

Barnsäkra ytterdörr

Med ett barnlås på dörren förhindrar du att ditt barn kan ta sig ut eller ta sig in i rum som du vill hålla låsta. Att barnsäkra ytterdörren är dock något som alla bör göra, eftersom det minskar risken för att ditt barn ska kunna springa ut på gatan utanför eller ta sig hemifrån utan din vetskap. Här rekommenderas barnsäkra spärranordningar som du kan montera på din dörr, alternativt säkerhetsvajer med nyckel.  Du kan även läsa mer om olika typer av lås, bland annat om smarta lås som du enkelt kan läsa upp med din mobil via en app eller via kodanordning. Det är också ett bra sätt att barnsäkra ytterdörr.